Paradigmaváltás hazánkban a terrortámadás túlélésére való felkészítésben?

2 nappal (2017.06.12.-én) ezelőtt az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott Tarjányi Péter biztonságpolitikai szekértő arról, hogy a haza hivatalos szerveztek elkezdenek kidolgozni egy tájékoztatási megoldást civileknek, hogy hogyan kell terrortámadás alatt viselkedni. Újra szóba került a FUSS, REJTŐZZ, HARCOLJ szlogen is, amit a túlélés.hu olvasói a „Mit tegyünk terrortámadás esetén?” cikkből olvasóink már jól ismerhetnek.

A „Hogy készítik fel a lakosságot egy terrortámadás túlélésére külföldön?” és a „Milyen terrorfokozat van érvényben Magyarországon?” című cikkünkben pontosan ezen oktatási és tájékoztatási anyagok hiányáról írtam.

Ennek a komplex oktatási csomagnak nem most, hanem hónapokkal ezelőtt meg kellet volna születnie. Nem egy olyan időszakban kellene egyáltalán elgondolkozni ezek anyagok létrehozásán, amikor közelednek a nagy embertömeget megmozgató nyári fesztiválok. Persze mindenki mondhatja azt, hogy eddig soha sem történt a hazai fesztiválokon merénylet, de legyen a mottónk a „Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra!”.

Juhász Ákos